Drupal integratie met Microsoft Dynamics Navision

Blog

Drupal integreren met Microsoft Dynamics? Natuurlijk!

Wil je je bestaande Microsoft Navision ERP installatie koppelen met je Drupal webshop of website? Komt goed uit. Bij Hannibal hebben we heel wat ervaring opgebouwd rond het koppelen van Drupal 8 met ERP-pakketten, waaronder Microsoft Dynamics Navision, Teamleader, SAP, Exact, Multivers en vele andere. Door je website te integreren in een ERP-systeem kan je als bedrijf het verschil maken. Waar wacht je nog op?

Investeer in een automatische koppeling van je Drupal 8 Commerce met je Microsoft Dynamics ERP systeem en professionaliseer je onderneming.

Een ERP-pakket: snel en betrouwbaar

Met een ERP-pakket maak je als (middel)groot bedrijf veel snelheidswinst. Je hebt 1 centrale plek waar je je producten, bestellingen en klanten opvolgt. Een ERP-pakket is een betrouwbaar systeem waar je makkelijk mee aan de slag kunt.

Koppelen van je webshop met je Microsoft Dynamics Navision ERP software

Wie geïnvesteerd heeft in een webshop, is gebaat bij een performant systeem om orders te verwerken. Orders manueel verwerken kost immers tijd en geld en de kans bestaat dat er fouten insluipen. Je zorgt er dus best voor dat online bestellingen rechtstreeks binnenkomen in je ERP-systeem.
Investeer daarom in een automatische koppeling van je Drupal 8 Commerce met je Microsoft Dynamics ERP systeem en professionaliseer je onderneming. Er zijn verschillende mogelijkheden, hieronder behandelen we de belangrijkste voor je bedrijf.

Koppeling van producten

Wanneer je alle producten en hun data hebt toegevoegd in Navision, zorgt de koppeling ervoor dat je die gegevens enkel in Navision moet beheren. Enkele keren per dag worden de producten uit het ERP-systeem uitgelezen en aangemaakt of bijgewerkt in de Drupal 8 Commerce omgeving. Zo hoef je de producten niet meer bij te werken in de Drupal 8 backoffice. Er zijn ook opties om eenmalige imports te doen van alle producten in de webshop. Dit gebeurt zonder Navision koppeling. De investering hiervoor is kleiner, maar je kunt niet rekenen op een import die automatisch de producten up-to-date houdt.

Producten backoffice Drupal 8 Commerce

Koppeling van bestellingen

Bij het plaatsen van een bestelling, is er een realtime push van de bestelling naar Navision. Het order komt rechtstreeks binnen in Navision, inclusief de producten, de respectievelijke prijzen en de bijhorende klantgegevens. Bij een koppeling van bestellingen wordt ook een systeem geïmplementeerd dat als fallback dient, mocht er iets mislopen.

Bestellingen backoffice Drupal 8 Commerce

Koppeling van klanten

Een webshop kan je opbouwen met een loginsysteem voor de eindklant of zonder. De keuze is afhankelijk van de frequentie van de bestellingen. Als klanten herhaaldelijk bestellingen plaatsen, dan biedt een webshop met login handige extra’s zoals een bestelhistoriek. Is je webshop eerder gericht op eenmalige aankopen dan ga je beter voor een minder complex systeem zonder login. Meestal wordt bij webshops geïntegreerd met Navision een klantenlogin voorzien. Vervolgens heb je de keuze om nieuwe klanten automatisch in je Navision te laten aanmaken of ze eerst zelf toe te voegen.

Klanten backoffice Drupal 8

Koppeling van klantenadressen

Ook klantenadressen kunnen gesynchroniseerd worden, waarna klanten bij elke bestelling kunnen kiezen op welk adres de bestelling geleverd en gefactureerd wordt.

Van Microsoft Dynamics Navision naar je Drupal Commerce webshop

Microsoft Dynamics Navision to Drupal Commerce

Van je Drupal Commerce webshop naar Microsoft Dynamics Navision

Drupal Commerce to Microsoft Dynamics Navision

Overige koppelingen

Er zijn nog veel meer koppelingen mogelijk. Zo maakten we bij Hannibal al webshops waarin ook de afspraken met klanten geïntegreerd waren. Heb je specifieke eisen? Dan kijken we voor een oplossing op maat.
Overtuigd van de meerwaarde van een integratie van je website of webshop met een ERP-pakket? Of honger naar meer info over onze cases? Contacteer johan@hannibal.be en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.