Hannibal Smith

I lOVE IT WHEN A PLAN COMES TOGETHER

- Hannibal Smith -

Hannibal Smith

The A-team, waanzinnig viertal bekend om

  • dingen die ontploffen
  • dingen die geknutseld worden en ontploffen
  • autowrakken die de lucht invliegen
  • ...en sigaren

Temidden van alle puin, lawaai en testosteron staat alfa-dier John Smit, aka "Hannibal" Smith, Luitenant-kolonel voor jou. Gezocht door de overheid (voor een misdaad die hij niet beging!), slaagt Hannibal er altijd in om met meesterlijke vermommingen en listige plannen aan de bad guys te ontsnappen. Ondertussen beschermt hij wezen, redt hij weduwen en rijgt hij de scalp van corrupte politici, maffiosi en ander gespuis aan zijn patroongordel. En hoe willekeurig en chaotisch alles soms lijkt, er is altijd een plan. Quote de meester-tacticus: "I love it when a plan comes together."

Hannibal van Carthago of Hannibal Barca

I shall find a way, or make one

- Hannibal van Carthago -

Hannibal van Carthago of Hannibal Barca

"Hannibal ad portas!". Vrij vertaald: "Hannibal aan de poorten!". Schreeuwde je deze slagzin rond 100 v.Chr. in een Romeinse bar, dan was de kans groot dat je meteen de toog voor jou alleen had. De man was meer gevreesd dan een nieuwe uitbarsting van de Vesuvius. En terecht.

Meer dan 15 jaar lang hakte hij legioen na legioen in de pan, bleef hij ongrijpbaar voor de Romeinen en toverde hij de ene ontsnappingsstunt na de andere uit zijn helm. Geniaal of gek? Op een keer stak hij de geweien van al de rendieren in zijn leger in brand om de Romeinen te misleiden. Oordeel zelf.

Echte wereldfaam verwierf Hannibal met zijn Alpen-stunt. Niet alleen verraste hij de Romeinen tijdens de lunch, hij bewees ook dat olifanten weinig hoogtevrees hebben. Zijn strategische meesterzet begon hij met de woorden: "I shall find a way, or make one."

Hannibal Lecter

I'm giving very serious thought... to eating your wife

- Hannibal Lecter -

Hannibal Lecter

Of Hannibal the Cannibal zoals zijn vrienden hem ook noemen. Een briljant psychiater die zijn patiƫnten niet alleen geneest, maar ze ook opeet.

Gefluisterd wordt dat Hannibal alleen maar zo geworden is omdat tijdens de oorlog een groep uitgehongerde Russische soldaten hem mee dwongen zijn zusje op te eten. Een nogal zwak excuus...

Dr. Lecter was voor het eerst op het scherm te zien in de film Silence of the lambs, waar hij een razendspannend spelletje mindfuck speelt met Jodie Foster om het leven van poor little Catherine. Alles daarna, serie en vervolgfilms, reikt niet eens tot aan de enkels van deze klassieker. Behalve misschien de citaten waar Hannibal zich van bedient. Onze favoriet? "I'm giving very serious thought... to eating your wife." Niet persoonlijk bedoeld uiteraard.

Get in touch? Click here!