Frontend United website

Blog

Hannibal goes Frontend United

Dit weekend was het Frontend United, het internationaal Drupal-event dat voor de gelegenheid naar Gent afzakte. 3 van onze creative warriors waren erbij.
Harry Roberts opende het event met een sessie over hoe we CSS best optimaliseren met behulp van SASS. Daarna volgde een toelichting over het best mogelijk kleurgebruik op websites door Natalya Shelburne.

Front End United Gent Presentation
Front End United Gent Presentation

Presentatie Morten

Ook prototyping kwam aan bod, iets wat heel erg handig kan zijn om een ontwerp tot leven te wekken met vrij eenvoudige code. Dit kan vooral worden toegepast bij grotere projecten, om te zien hoe het design er effectief zal uitzien voor het effectieve programmeerwerk begint.

Morten gaf een heel boeiende toespraak rond Drupal 8 theming. Drupal 8 is de nieuwste versie van Drupal die we bij Hannibal de komende maanden stap voor stap zullen beginnen gebruiken voor de ontwikkeling van nieuwe sites.

Daarna was er een wat uitleg over Flexbox. Flexbox geeft ons een extra mogelijkheid om elementen te positioneren voor alle devices afzonderlijk. Baris Wanschers het had over het beste gebruik van Schema om zo de SEO van je site te optimaliseren. Op deze manier kunnen we onze sites volledig afstemmen op verschillende zoekmachines.

Op zaterdag spraken zowel Roy Scholten en Karl Gilis over hoe een site aangepast kan worden voor de beste gebruikerservaring. Les van de dag:  de beste sites zijn niet enkel modern en responsive zijn, maar ook gebruiksvriendelijk. Kleine details zoals positionering van de knoppen, plaatsing van foto's en tekst kunnen al een wereld van verschil maken. De gebruiksvriendelijkheid van sites kan getest worden met verschillende tools. Op basis van deze resultaten kan gewerkt worden naar een site waar klanten de site kunnen gebruiken met het beste gebruiksgemak. Iets wat we bij Hannibal al langer weten, maar een beetje opfrissing kan geen kwaad.